Blommiga småkakor

NYHET
Blommiga småkakor
Foto: TV4
Jennifer Ivanovska
Jennifer Ivanovska

Blommiga småkakor

11 ingredienser

Blomformade småkakor med smak av hallon, apelsin och hibiskus - blev en riktig succé i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Sablédeg:

  • 140 g smör, rumsvarmt
  • 100 g florsocker
  • 0,5 apelsin, zesten
  • 20 g äggula
  • 1 msk vaniljsocker
  • 220 g proteinmjöl (låg proteinmjöl)
  • 40 g torkad hibiskus
  • 15 g vispgrädde
  • 5 g hallonpulver, frystorkat

Dekoration

  • hallonpulver (frystorkat)
  • 10 färska hallon

Gör så här

  1. Mixa 20g av florsockret tillsammans med hibiskusblomman, apelsinzesten, vispgrädden och hallonpulvret i en matberedare.
  2. Blanda sedan ner det tillsammans med resterande ingredienser i en bunke tillhörande köksassistent med paddelvisp.
  3. Transferera sedan degen till ett bakplåtspapper och placera sedan ett annat ovanpå. Kavla ut degen till 1 centimeters tjocklek och placera i frysen i ca 10 min.
  4. Stansa sedan ut 10 st småkakor med hjälp av en daisy kakform. Grädda sedan i 160 grader varmluft i 12–13 min.
  5. Ta ut kakorna och låt svalna något. Pudra över småkakorna med frystorkat hallonpulver, skär sedan upp 5 hallon på mitten och garnera småkakorna med dem.