Blomkålsris med friterad halloumi

Blomkålsris med friterad halloumi
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Blomkålsris med friterad halloumi

11 ingredienser

5 m

Här kommer ett riktigt snabbt vardagsrecept! På 5 minuter kan du trolla fram den här matiga middagen som snabbt kommer bli en ny favorit för hela familjen.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 700 g blomkålsris (köpt i butik eller gör eget)
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 knippe färska myntablad, fint hackade
  • 5 salladslökar, tunt skivade
  • 150 g soltorkade tomater
  • 0,5 gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 250 g halloumiost, tjockt skivad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda blomkålsriset med örter, vårlök, tomater och gurka i en stor skål. Tillsätt citronskal och citronsaft samt olja och rikligt med kryddor.
  2. Placera en non-stick stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 1–2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tillsätt vinäger och honung i pannan och låt det täcka osten och bli klibbig.
  3. Servera direkt med blomkålsriset.