Blomkålsris med friterad halloumi
Blomkålsris med friterad halloumi
11 ingredienser
5 m
Här kommer ett riktigt snabbt vardagsrecept! På 5 minuter kan du trolla fram den här matiga middagen som snabbt kommer bli en ny favorit för hela familjen.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.
Ingredienser
- 700 g blomkålsris (köpt i butik eller gör eget)
- 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
- 1 knippe färska myntablad, fint hackade
- 5 salladslökar, tunt skivade
- 150 g soltorkade tomater
- 0,5 gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 3 msk extra virgin olivolja
- 250 g halloumiost, tjockt skivad
- 1 msk balsamvinäger
- 2 tsk honung
Gör så här
- Blanda blomkålsriset med örter, vårlök, tomater och gurka i en stor skål. Tillsätt citronskal och citronsaft samt olja och rikligt med kryddor.
- Placera en non-stick stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 1–2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tillsätt vinäger och honung i pannan och låt det täcka osten och bli klibbig.
- Servera direkt med blomkålsriset.