Blodpudding med paprika, lök och bacon

30 m
4
Spela video Blodpudding med paprika, lök och bacon
Foto: TV4

Lisa Lemkes bästa blodpudding serveras med rostad paprika, bacon- och lökfräs, stekt ägg och rostat surdegsbröd. En flirt med Spanien, där man har en liknande korv som kallas för "morcilla". Lisa tar smakerna från den spanska rätten och serverar med klassisk blodpudding.

21 januari 2017
30 m
4

Du behöver

  • 500 g blodpudding
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 ägg
  • 1 knippe persilja
  • levain eller annat ljust surdegsbröd, rostat
  • olivolja
  • smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem sedan i grova strimlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla lite olivolja över och krydda med salt och rostad paprika. Sväng runt lite så att kryddor och olja fördelas jämnt över paprikorna. Rosta i mitten av ugnen på 225-230 grader tills paprikorna börjar få fin färg.
  2. Strimla lök och bacon och fräs dem i olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skiva upp blodpuddingen i skivor och stek i smör.
  4. Stek äggen på ena sidan, så att de är sunny side upp.
  5. Servera blodpudding och tillbehören tillsammans med ljust surdegsbröd och hackad persilja.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept