Blodapelsin sour

Foto: Dansukker
Blodapelsin sour
8 ingredienser
20 m
En frisk och elegant drink med underbara citrustoner och härligt skum av äggvita. Vit sirap ersätter sockerlag vilket gör att drinken går att skaka ihop på nolltid.
Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker det enda svenska strösockret
Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Garnering
- 1 blodapelsin
- 1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker
Drink
- 6 cl blodapelsinjuice
- 4 cl whisky (valfritt, bourbon)
- 2 cl citronsaft
- 1 cl Dansukker Svensk Vit Sirap
- 1 äggvita
- is
Gör så här
Garnering
- Skär en tunn skiva av blodapelsinen och lägg på en tallrik. Strö på socker och bränn försiktigt med en gasbrännare. Lägg åt sidan.
Drink
- Skaka whisky, blodapelsin- och citronjuice, äggvita och sirap i en shaker. Skaka utan is för att bygga upp ett bra skum.
- Skaka sedan med is tills drycken är kall.
- Sila upp i valfritt glas och dekorera med den brända apelsinskivan.
TIPS!