Black derby fruit cake

Black derby fruit cake
Foto: TV4

Citronbottnar som fylls med vaniljkräm, chantilly, massor med frukt och nötter. Spacklas med vaniljsmörkräm.

1 juni 2017

Du behöver

Botten

  • 10 ägg
  • 300 g socker
  • 150 g mjöl
  • 100 g glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal från hela och saft från halva

Chantilly

  • 1,5 l vispgrädde, vispad
  • 1 dl vaniljsås
  • 2 tsk bourbon vaniljsocker
  • 3 msk florsocker

Vaniljfrosting

  • 500 g smör, mjukt
  • 750 g florsocker
  • 1 msk vaniljessens
  • 50 g färskost

Montering

  • 150 g vaniljkräm
  • 50 g nötkrokant
  • 50 g pistagenötter
  • 2-3 kiwi
  • 1,5 banan
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Botten
    Vispa 10 ägg och 300 g socker i 10 min. Tillsätt citronskal- och saft i äggblandningen. Vispa på lägsta nivå 1 minut.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i mjölblandningen i äggsmeten och vispa upp.
  3. Grädda i 175 grader varmluft i 25-30 min.
  4. Chantilly
    Blanda alla ingredienser till en kräm.
  5. Vaniljfrosting
    Vispa ihop mjukt smör, florsocker och vaniljessens. Blanda på maxhastighet i 4 minuter. Tillsätt färskosten och vispa ytterligare 1 minut.
  6. Montering
    Dela bottnarna och bre på vaniljsås. Fyll första lagret med vaniljkräm, chantilly, nötkrokant, jordgubbar, banan, kiwi och hackad pistagenötter. Toppa med en botten och fyll nästa lager på samma sätt. Avsluta med en tårtbotten och täck tårtan med vaniljfrosting.
Kommentera receptet

Fler goda recept