Björnbärsglass med choklad

Björnbärsglass
Foto: Caroline Tengen

Björnbärsglass med choklad

7 ingredienser

30 min + tid i frysen

Vad sägs om att kunna trolla fram läckra björnbärsglassar från frysen i sommar? Dekorera glassarna med smält choklad så blir de extra festliga och kommer passa lika bra till fikat i trädgården som sommarkalaset.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
6 - 8 portioner
  • 400 g björnbär
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Glykossirap

Garnering

  • 100 g choklad (vit eller mörk choklad)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj björnbär och koka upp tillsammans med 0,5 dl socker i ca 3 minuter. Häll över björnbären till en skål genom en finmaskig sil. Det ska endast vara socker och saften av björnbär kvar. Ställ åt sidan.
  2. Vispa samman äggulor och resterande socker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt björnbären. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Häll smeten i glassformar med träpinnar i och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna. Garnera sedan glassen med chokladen och ställ tillbaka i frysen.
TIPS!
Fler tips!
Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer