Björnbärsglass med choklad

Foto: Caroline Tengen
Björnbärsglass med choklad
7 ingredienser
30 min + tid i frysen
Vad sägs om att kunna trolla fram läckra björnbärsglassar från frysen i sommar? Dekorera glassarna med smält choklad så blir de extra festliga och kommer passa lika bra till fikat i trädgården som sommarkalaset.
Ingredienser
- 400 g björnbär
- 1 dl Dansukker Strösocker
- 4 äggulor
- 2 dl mjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl Dansukker Glykossirap
Garnering
- 100 g choklad (vit eller mörk choklad)
Gör så här
- Skölj björnbär och koka upp tillsammans med 0,5 dl socker i ca 3 minuter. Häll över björnbären till en skål genom en finmaskig sil. Det ska endast vara socker och saften av björnbär kvar. Ställ åt sidan.
- Vispa samman äggulor och resterande socker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt björnbären. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
- Häll smeten i glassformar med träpinnar i och ställ i frysen i minst 5 timmar.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna. Garnera sedan glassen med chokladen och ställ tillbaka i frysen.
TIPS!