Bitig sillcocktail

Bitig sillcocktail
Foto: TV4

Härlig sommarmat som passar lika bra på buffébordet som i portionsformar. Gör gärna en stor sats av denna goda sillrätt och förvara matjessillen i såsen upp till en vecka. Garnera med potatis och garnering vid serveringen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 ask matjesbitar
  • 1 salladshuvud
  • 8 kokta små färskpotatisar
  • 1 knippa rädisor
  • 1 rödlök
  • några dillvippor

Salladssås:

  • 2-3 dl gräddfil
  • 1-2 msk grovkornig svensk senap

Gör så här

  1. Bryt de vackraste bladen av salladshuvudet och skölj dem under kallt vatten.
  2. Klä portionskoppar invändigt med salladsbladen.
  3. Skiva potatisen och lägg i koppen tillsammans med sillbitarna.
  4. Strö ca 1 msk finhackad rödlök över varje.
  5. Garnera skålen med en dillvippa och vackert skurna rädisor.
  6. Blanda gräddfil och senap till en god sås som serveras i en skål bredvid.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept