Biskvier - se & gör

koket.se
Biskvier - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Biskvier - se & gör

7 ingredienser

Biskvier - en klassisk kondisbit som är svår att inte älska. Johan Sörberg visar hur du bakar dina egna biskvier, spela filmen för att se hur du gör!

Nyfiken på hur en tempererar choklad? Se vår se & gör-film om hur du gör!

Annons
Senseo logo HSB

Senseo är stolt sponsor av Hela Sverige bakar

Kaffe från Senseo kan användas som smaksättning i många recept och som självklar dryck till fikat.

Annons
Senseo classic produkt

TIPS!

Använd Senseo Classic som smaksättning i smörkrämen i det här receptet.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • smaksättning, tex lime, choklad eller hallon

choklad

  • 200-300 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att det blir en klumpfri smet.
  3. Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
  5. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  6. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad.
  7. Smält chokladen, temperera den gärna, och doppa biskvierna i den.

Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av dina biskvier!