Biskvier - se & gör

Biskvier - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Biskvier - se & gör

817

6 steg att laga

7 ingredienser

Biskvier - en klassisk kondisbit som är svår att inte älska. Johan Sörberg visar hur du bakar dina egna biskvier, spela filmen för att se hur du gör!

läs mer
Annons
chokladtårta

Lyckas med tårtor!

Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • smaksättning

choklad

  • 200-300 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att det blir en klumpfri smet. Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
  4. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  5. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad. Smält chokladen, temperera den gärna, och doppa biskvierna i den.
  6. Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av dina biskvier!