Birgittas wienerstänger

25 m
Birgittas wienerstänger
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Klassiska wienerstänger, kaksnittar med glasyr och sylt. Vem gör det bättre än drottningen av småkakor?

8 december 2016
25 m

Du behöver

  • 125 g smör
  • 75 g strösocker
  • 1 ägg
  • 220 g vetemjöl
  • 2 g bakpulver (0,5 tsk)
  • sylt

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en smidig deg, arbeta inte för mycket.
  2. Rulla ut till längder på smord plåt eller bakplåtspapper.
  3. Platta till lite och gör ett dike i mitten av längderna. Spritsa eller lägg i sylt i diket.
  4. Grädda ljust i 220 grader eller varmluft 175 grader.
  5. Blanda samman florsocker och vatten och lägg på glasyr.
  6. Dela kakorna i lagom små storlekar.
Kommentera receptet

Fler goda recept