Birgittas äppelmuffins

50 röster
30 min
16 små muffins

Enkelt och klassiskt recept på äppelmuffins med kanel. Välj gärna ett syrligt och fast äpple. 

30 min
16 små muffins

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 äpple (gärna syrligt)
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
  3. Smält smöret.
  4. Skala, halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna små skivor. Blanda med kanel.
  5. Blanda ihop smör, mjölk och ägg. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet.
  6. Vänd ner äppelskivorna.
  7. Fördela smeten i små muffinsformar.
  8. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.
16 oktober 2019