Birgittas äppelmuffins
Birgittas äppelmuffins
8 ingredienser
30 min
Enkelt och klassiskt recept på äppelmuffins med kanel. Välj gärna ett syrligt och fast äpple.
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,75 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 äpple (gärna syrligt)
- 0,5 tsk malen kanel
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
- Smält smöret.
- Skala, halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna små skivor. Blanda med kanel.
- Blanda ihop smör, mjölk och ägg. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet.
- Vänd ner äppelskivorna.
- Fördela smeten i små muffinsformar.
- Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.