Birgittas äppelmuffins

Birgittas äppelmuffins
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgittas äppelmuffins

67

8 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Enkelt och klassiskt recept på äppelmuffins med kanel. Välj gärna ett syrligt och fast äpple. 

Ingredienser

portioner16 små muffins
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 äpple (gärna syrligt)
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
  3. Smält smöret.
  4. Skala, halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna små skivor. Blanda med kanel.
  5. Blanda ihop smör, mjölk och ägg. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet.
  6. Vänd ner äppelskivorna.
  7. Fördela smeten i små muffinsformar.
  8. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.