Benjmins churros

NYHET
Benjmins churros
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Benjmins churros

5

8 ingredienser

45 min

Friterade churros är galet gott. Servera gärna med smält choklad eller dulce de leche och sorbet, glass och nötter. 

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 130 g smör
  • 1 krm salt
  • 3 msk strösocker (socker till efter fritering)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • frityrolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, lite i taget, och rör om med slev tills det smeten formar en stor boll.
  3. Lägg degen i en köksmaskin med degkrok (även elvisp med degkrokar går bra). Kör degen på låg hastighet tills degen har svalnat, 5-10 minuter.
  4. Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter att köra degen.
  5. Värm oljan i kastrull, alternativt fritös, till 160 grader.
  6. Lägg degen i spritspåse. Spritsa långa churrossträngar direkt i oljan och klipp med en sax precis vid spritspåsens öppning så att det blir mindre strängar. Fritera ca tre stycken åt gången. Var försiktig så att det inte skvätter och du bränner dig på den heta oljan.
  7. När churrosen fått fin gyllene färg ta upp med hålslev och vänd runt i socker.
  8. Bjud med valfria tillbehör.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer