Varmrökt abborre med äggröra

Varmrökt abborre med äggröra
Foto: Tv4

Varmrökt abborre med äggröra

Av: Bengt - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 min

Smaker från sommarsverige. Abborren serveras på hembakat bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Abborre

  • 400 g varmrökt abborre (eller annan rökt fisk)

Äggröra

  • 4 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar (efter smak)
  • 30 g schalottenlök, finhackad
  • 3 msk dill, finskuren (en vippa/portion som dekoration)
  • 1 klyfta citron, som dekoration

Kornbröd

  • kornbröd (en bit ca 5x10 cm), kan ersättas med hårt tunnbröd

Gör så här

Äggröra

  1. Rör ihop ägg och grädde i en teflonkastrull.
  2. Salta och peppra.
  3. Värm på låg värme och rör under tiden.
  4. Äggröran skall vara riktigt lös och krämig.
  5. Blanda in lök och dill, lägg upp på kornbrödet.

Abborre

  1. Rensa fisken så att den är helt benfri.
  2. Lägg den ovanpå äggröran, dekorera med dillvippa och en liten klyfta citron.