BBQ-blomkål med pommes och chiliaioli

POPULÄRT
koket.se
BBQ-blomkål med pommes och chiliaioli
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

BBQ-blomkål med pommes och chiliaioli

14 ingredienser

40 min

Rejäla klyftor av blomkål rostas i ugnen och får god smak av bbq-sås och brynt vitlökssmör. Servera med pommes och en hemgjord chiliaioli.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål (stort)
  • 100 g smör
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 4-5 msk barbequesås
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 3 msk pumpakärnor
  • 250 g babyplommontomat
  • 1 knippe persilja
  • 800 g pommes frites
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk sriracha (mer om du gillar mer hett)
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen 225 grader.
  2. Skär blomkålshuvudet i klyftor, tänk ca 2 klyftor per person. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsform.
  3. Bryn smöret och tillsätt hackad vitlöksklyftor. Pensla blomkålen med vitlökssmöret och baka i ugnen ca 15 minuter.
  4. Samtidigt som blomkålen går in i ugnen så ställer du en plåt med pommes.
  5. Ta ut blomkålen och pensla blomkålen med bbq-såsen och strö på parmesan samt pumpafrön. Lägg tomaterna runt blomkålen. Tillaga i ugnen ca 5-7 minuter.
  6. Rör ihop majonnäs, yoghurt, riven vitlök och sriracha.
  7. Servera blomkålen med pommes och den heta chiliaiolin.