Bayersk nötgryta

Bayersk nötgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bayersk nötgryta

13 ingredienser

En mustig gryta, som gjord för kulna vinterdagar. Passar även att göra en större sats av, när ni är många runt bordet.

Ingredienser

portioner
  • 6-800 g grytbitar av nötkött
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 3 paprikor, i små bitar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 dl öl
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det och lägg över det i en gryta. Fräs grönsakerna och lägg i dem tillsammans med lagerblad och timjan.
  2. Sjud ihop öl, soja och honung och slå över. Koka sakta under lock tills köttet känns mört.
  3. Ta upp kött och grönsaker medan du reder av skyn med lite maizena utrört i vatten. Ris eller pressad potatis är gott till.