Barquette aux Marron - mördegskaka med mandel och kastanj

0 röster
1 h 30 min

Det här är ett klassiskt franskt bakverk, ett skal av spröd mördeg fylls först med mandelkräm och kastanjekräm för att sedan toppas med en vit florsockerglasyr. 

Visa mer
1 h 30 min

Du behöver

Mördeg

  • 180 g vetemjöl
  • 90 g smör
  • 60 g florsocker
  • 20 g mandelmjöl
  • 20 g äggula

Mandelkräm

  • 65 g smör
  • 65 g mandelmjöl
  • 65 g florsocker
  • 60 g ägg
  • 30 g rom

Kastanjekräm

  • 180 g kastanjpuré
  • 50 g smör
  • 40 g rom
  • 20 g florsocker

Glasyr

  • florsocker
  • sirap

Gör så här

  1. Mördeg
    Blanda ihop alla ingredienser och lägg i kylen.
  2. Mandelkräm
    Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Kastanjekräm
    Blanda ihop alla ingredienser till en klumpfri blandning.
  4. Glasyr
    Lös upp florsocker med sirap till önskad konsistens.
  5. Montering
    Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Kavla ut mördegen ca 2 mm tunn. Fodra formar med degen. Fyll med mandelkrämen. Grädda i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.
  7. Bred på fyllningen, den skall se ut som ett tak. Ställ i kylen. Täck med glasyr och garnera om du vill.
4 december 2018

Laddar fler recept