Ljuvlig banoffeepaj

Ljuvlig banoffeepaj

8 ingredienser

1 h

En riktigt mumsig efterrätt som funkar året om. Perfekt att bjuda på efter middagen eller att ha till kalas och fika!

Ingredienser

portioner4 - 6

Botten

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g dulce de leche [1 burk]
  • 0,5 tsk flingsalt

Topping

  • 3 bananer, skivade
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

Botten

  1. Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda pajskalet i 10-15 minuter, eller tills den fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

Fyllning

  1. Bred ut karamelliserad mjölk (dulce de leche) i pajskalet och strö över flingsalt.

Topping

  1. Lägg ut bananskivorna över karamellen och toppa med vispad grädde.
  2. Riv mörk choklad över grädden och servera!
TIPS!