Ljuvlig banoffeepaj

Ljuvlig banoffeepaj

8 ingredienser

1 h

En riktigt mumsig efterrätt som funkar året om. Perfekt att bjuda på efter middagen eller att ha till kalas och fika!

Baktips!
Kungsörnen citronkakemix

Baktips!

Testa även Kungsörnen Citronkakemix.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Botten

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g dulce de leche [1 burk]
  • 0,5 tsk flingsalt

Topping

  • 3 bananer, skivade
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

Botten

  1. Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda pajskalet i 10-15 minuter, eller tills den fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

Fyllning

  1. Bred ut karamelliserad mjölk (dulce de leche) i pajskalet och strö över flingsalt.

Topping

  1. Lägg ut bananskivorna över karamellen och toppa med vispad grädde.
  2. Riv mörk choklad över grädden och servera!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Kungsörnen Mjuk citronkaka med mascarponekräm - ny

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer