Ljuvlig banoffeepaj
Ljuvlig banoffeepaj
8 ingredienser
1 h
En riktigt mumsig efterrätt som funkar året om. Perfekt att bjuda på efter middagen eller att ha till kalas och fika!
Ingredienser
Botten
- 125 g smör, kylskåpskallt
- 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 1-2 msk vatten
Fyllning
- 400 g dulce de leche [1 burk]
- 0,5 tsk flingsalt
Topping
- 3 bananer, skivade
- 3 dl vispgrädde, vispad
- 50 g mörk choklad
Gör så här
Botten
- Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda pajskalet i 10-15 minuter, eller tills den fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna.
Fyllning
- Bred ut karamelliserad mjölk (dulce de leche) i pajskalet och strö över flingsalt.
Topping
- Lägg ut bananskivorna över karamellen och toppa med vispad grädde.
- Riv mörk choklad över grädden och servera!
TIPS!