• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Banoffeepaj med choklad

Banoffeepaj med choklad
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Banoffeepaj med choklad

5 steg att laga

8 ingredienser

45 min

Banoffeepaj är en riktig favoritdessert! Kripigt pajskal med len kola och banan. Här har jag chokladat till receptet ordentligt för oss som älskar choklad!

Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén, Semic

Ingredienser

8 portioner
  • 16 digestivekex (250 g)
  • 1 msk kakao
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, 400 g
  • 2 bananer
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Krossa kexen i en matberedare till ett fint pulver. Blanda i kakao.
  2. Smält smöret, blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på ca 20 cm i diameter. Ställ skalet i kylen för att stelna ca 30 minuter.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda chokladen med den karamelliserade mjölken (dulce de lechen) och rör till en jämn kräm.
  4. Fyll pajen med chokladkolakrämen, skiva bananerna och fördela över pajen.
  5. Vispa grädden med lite vaniljsocker och spritsa över hela pajen. Garnera gärna med lite strössel eller choklad!
TIPS!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén