Bananpannkakor med kanel

3 röster
4
Bananpannkakor
Foto: TV4

Pannkakor gillar nästan alla. Den här desserten är ganska mäktig och passar bäst efter en lättare huvudrätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk margarin, smält
  • 2 bananer, skivade
  • honung, flytande
  • malen kanel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ihop ägg, salt, mjölk, mjöl och margarin. Låt smeten svälla i cirka 20 minuter. Smält lite margarin i het panna och grädda pannkakorna.
  3. Blanda de skivade bananerna med kanel i en skål. Vik pannkakorna i fyra delar och fyll dem med bananer. Lägg i ugnsform, ringla honung över och sätt in i ugnen 2-3 minuter.
  4. Servera gärna med glass.

Laddar fler recept...