Banan al Pernod e Champagne

Banan al Pernod e Champagne
Foto: Tv4
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Banan al Pernod e Champagne

6 ingredienser

20 m + tid i frys

En magiskt enkel och lyxig dessert med smak av banan, choklad och champagne. Kombinationen kan tyckas lite udda men testa, smakerna är otroligt härliga tillsammans.

Ingredienser

portioner4 - 5
  • 25 g mörk choklad
  • 2 bananer, mogna
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,66 dl pernod
  • 0,5 l vaniljglass (av högsta kvalitet)
  • champagne, väl kyld (äkta)

Gör så här

  1. Lägg fyra margaritaglas i frysen i minst 1 timme.
  2. Smält chokladen och häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp och bryt i fyra bitar.
  3. Mixa banan med florsocker, pernod och vaniljglass. Fördela smeten i margaritaglasen. Stick ner ett flak choklad i varje portion.
  4. Vid servering - toppa bananblandningen med väl kyld champagne. Servera med sugrör.