Banan al Pernod e Champagne
Banan al Pernod e Champagne
6 ingredienser
20 m + tid i frys
En magiskt enkel och lyxig dessert med smak av banan, choklad och champagne. Kombinationen kan tyckas lite udda men testa, smakerna är otroligt härliga tillsammans.
Ingredienser
- 25 g mörk choklad
- 2 bananer, mogna
- 0,5 dl florsocker
- 0,66 dl pernod
- 0,5 l vaniljglass (av högsta kvalitet)
- champagne, väl kyld (äkta)
Gör så här
- Lägg fyra margaritaglas i frysen i minst 1 timme.
- Smält chokladen och häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp och bryt i fyra bitar.
- Mixa banan med florsocker, pernod och vaniljglass. Fördela smeten i margaritaglasen. Stick ner ett flak choklad i varje portion.
- Vid servering - toppa bananblandningen med väl kyld champagne. Servera med sugrör.