Bakad potatis med löjrom

Bakad potatis med löjrom
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bakad potatis med löjrom

5 ingredienser

Beräkna 1-2 potatisar per portion. Som förrätt räcker det med en, som varmrätt mättar två bättre. Små bakade potatisar är en trevlig bufférätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • grovt salt, till formen
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g löjrom
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Borsta och skölj potatisarna väl. Torka dem och stick i dem med en provnål på flera ställen (annars kan de explodera i ugnen).
  2. Lägg potatisarna på en bädd av grovt salt i en ugnssäker form. Baka i ugn i 1-1 1/4 timme.
  3. Skär ett kryss i potatisen och tryck till lite så att den öppnar sig. Servera med gräddfil, löjrom och gräslök.