Bacon och choklad BFF's

12 röster
Bacon och choklad BFF ́s
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Chokladbakelser med mörk chokladmousse samt ett strössel på bacon och chili. Farligt gott!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Visa mer

Du behöver

Browniebotten

  • 125 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • ca 1,5 dl vetemjöl

Mörk chokladmousse

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 1 äggula
  • 1 msk farinsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk mörk rom

Baconströssel

  • 140 g bacon
  • 1 chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Botten
    Hacka chokladen.
 Smält smöret och tillsätt chokladen.
 Blanda tills den är helt smält.

  3. Tillsätt sockret.
 Vänd ner ägget och rör smeten slät.
 Sikta i mjölet och häll i smord och mjölad form. Grädda i ca 10 min. 
Låt svalna.
  4. Mörk chokladmousse
    Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
  5. 
Vispa upp äggulan med farinsockret och blanda med 0,5 dl av vispgrädden och rom. Häll chokladen i äggblandningen och rör tills slät.

  6. Vispa resterande 1,5 dl vispgrädde till halvfast konsistens. Vänd försiktigt ner i choklad/äggblandningen. 
Lägg i spritspåse och ställ kallt.
  7. Baconströssel
    Strimla baconet och finhacka chilin.
 Stek baconet riktigt krispigt. 
Rosta chilin i ugnen på 200 grader tills den har fått lite färg. Lägg på hushållspapper att stelna.
  8. Montering
    Ta ut bottnar i önskad form.
 Placera bottnarna på ett fat, spritsa ett jämnt lager chokladmousse ovanpå.
 Lägg ett jämnt lager av bacon/chiliströssel.
 Lägg på en botten till, spritsa en snygg topp med chokladmousse och garnera med chilipeppar och bacon.
25 oktober 2016

Fler goda recept