Auberginegryta med blomkålsris
Auberginegryta med blomkålsris
13 ingredienser
20 m
Auberginer är fantastiska smakbärare, vilket gör dem perfekta för vegetariska curryrätter. Blomkålsris är dessutom lätt att göra hemma, antingen pulsa blomkålen i en matberedare, eller riv den grovt, tills den liknar riskorn. Varje portion innehåller 310 kcal.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.
Ingredienser
- 3 msk olivolja
- 1 lök, finhackad (stor)
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
- 3 aubergines, i tärningar
- 2 tsk nigellafrön (eller svarta senapsfrön)
- 2 tsk garam masala
- 400 g hela konserverade tomater, hackade
- 200 g yoghurt (naturell, lite extra till servering)
Blomkålsris
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, krossad
- 1 tsk malen gurkmeja
- 800 g blomkål
Gör så här
- Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna och fräs löken försiktigt i 6 minuter tills den mjuknat.
- Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i 1 minut. Tillsätt sedan resten av oljan och auberginerna. Öka värmen och bryn auberginerna på alla sidor.
- Tillsätt nigella (eller senapsfrön), garam masala, tomater och rikligt med kryddor. Sänk värmen och låt bubbla i 15 minuter tills auberginen är mör och såsen har tjocknat.
- Förbered under tiden blomkålsriset. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och gurkmeja i 30 sekunder. Tillsätt sedan den finrivna blomkålen och en skvätt vatten. Täck över och låt ånga i 5 minuter tills det är varmt och mjukt. Krydda väl.
- Rör ner yoghurten i grytan med auberginen och låt puttra försiktigt i 1–2 minuter. Servera med blomkålsriset och en extra klick yoghurt.