Aubergine är utmärkt som bas för många rätter. Vill du äta helt grönt byter du ut skinkan mot t.ex. skivade tomater.
Ingredienser
ca 700 g aubergine
salt
mjölk
rapsolja
1 gul lök, hackad
5 färska basilikablad
cayennepeppar
1 förp krossade tomater
200 g kokt skinka, strimlad
parmesanost
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Skär auberginerna i tjocka skivor. Salta dem och låt dra 20 minuter på hushållspapper. Torka av fukten, vänd skivorna i mjöl och stek dem hastigt i het olja. Låt dem rinna av på papper.
Fräs lök och strimlad basilika i lite olja i en kastrull. Krydda med kajennpeppar och slå på tomatkross.
Varva tomatsås, aubergine och skinka i en ugnsform med aubergine överst och underst. Strö på ost, slå på lite olja och sätt in i ugnen cirka 30 minuter.