Asiatisk lax med gurk- och rädissallad

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk lax med gurk- och rädissallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Asiatisk lax med gurk- och rädissallad

17 ingredienser

30 min

Lax med en otroligt god sås som tillsammans med fisken bakas i ugnen. Till detta serveras en krispig sallad med både rädisor och gurka. En läcker helgmiddag som även blir succé på en festbuffé.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lax

  • 700 g laxfilé
  • 1 dl ostronsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 limefrukt, pressad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 3 msk rostade sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)

Sallad

  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 1 knippe rädisa, halverade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • 1 msk japansk soja (ljus)
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 limefrukt, pressad

Till servering

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsform.
  3. Blanda ostronsås, sweet chili, ingefära, vitlök, sesamolja och lime.
  4. Fördela såsen över laxen och baka i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut och strö över skivad salladslök och sesamfrön.
  5. Lägg gurka, rädisor, salladslök och koriander (spara lite koriander till garnering) i en bunke.
  6. Häll på soja, honung och lime och vänd runt.
  7. Servera den goda laxen med den krispiga salladen och ångande varmt jasminris. Njut!