• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Asiatisk halloumipytt

NYHET
Halloumipytt
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Asiatisk halloumipytt

8 steg att laga

19 ingredienser

40 min

Pytt på svamp, rotfrukter, edamamebönor och halloumi som får smak av soja och sesam. Servera med stekt ägg och en enkel och fantastiskt god misoaioli.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g halloumiost
  • 1 gul lök, stor
  • 200 g champinjoner
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 fasta potatisar, stora
  • 1 klyfta kålrot
  • 1 morot, stor
  • 150 g edamamebönor
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • neutral matolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Misoaioli

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk misopasta
  • 2 tsk ljus sirap

Till servering

  • 4 ägg
  • 1 knippe persilja, hackad

Gör så här

  1. Börja med att göra misoaiolin. Blanda ihop alla ingredienserna och ställ åt sidan.
  2. Skär halloumi, lök, potatis, kålrot och morot i tärningar. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  3. Stek halloumi i lite olja till den fått fin färg runtom. Lägg åt sidan.
  4. Gör samma med svamp, lök och vitlök. Lägg åt sidan på samma fat som halloumin.
  5. Stek potatis, kålrot och morot till de är mjuka. Lägg tillbaka halloumi, lök och svamp i pannan samt edamamebönor. Vänd runt och låt steka några minuter tillsammans.
  6. Häll på soja och sesamolja, vänd runt och smaka av med salt och peppar.
  7. Stek äggen i olja.
  8. Servera pytten med misoaiolin, steka ägg och persilja.