Pytt på svamp, rotfrukter, edamamebönor och halloumi som får smak av soja och sesam. Servera med stekt ägg och en enkel och fantastiskt god misoaioli.
Se Jennie Walldén laga receptet
Ingredienser
250 g halloumiost
1 gul lök, stor
200 g champinjoner
3 klyftor vitlök
4 fasta potatisar, stora
1 klyfta kålrot
1 morot, stor
150 g edamamebönor
1 msk sesamolja
4 msk japansk soja
neutral matolja, till stekning
salt
svartpeppar
Misoaioli
1,5 dl majonnäs
1 klyfta vitlök, riven
1 msk misopasta
2 tsk ljus sirap
Till servering
4 ägg
1 knippe persilja, hackad
Gör så här
Börja med att göra misoaiolin. Blanda ihop alla ingredienserna och ställ åt sidan.
Skär halloumi, lök, potatis, kålrot och morot i tärningar. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
Stek halloumi i lite olja till den fått fin färg runtom. Lägg åt sidan.
Gör samma med svamp, lök och vitlök. Lägg åt sidan på samma fat som halloumin.
Stek potatis, kålrot och morot till de är mjuka. Lägg tillbaka halloumi, lök och svamp i pannan samt edamamebönor. Vänd runt och låt steka några minuter tillsammans.
Häll på soja och sesamolja, vänd runt och smaka av med salt och peppar.
Stek äggen i olja.
Servera pytten med misoaiolin, steka ägg och persilja.