Äpple- och mandelbullar

1,5 h
10 bullar
Äpple- och mandelbullar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Kardemummabullar fyllda med mandelmassa och äpple. Fyllningen gör bullarna extra saftiga!

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

26 maj 2016
1,5 h
10 bullar

Du behöver

Vetedeg

  • 50 g jäst, för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 50 g mandel
  • 1 äpple
  • 100 g smör

Garnering

  • 1 ägg
  • mandelflarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den sedan över jästen och rör om. Stöt kardemumman. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara 0,5 dl till utbakning).
  3. Arbeta degen smidig och låt jäsa under en bakduk i ca 20 minuter.
  4. Riv mandelmassan och äpplet, hacka mandeln till småbitar. Blanda ihop mandelmassan, mandeln, äpplet och smöret till en jämn smet.
  5. Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred på mandelblandningen och rulla ihop. Skär 10 bitar och stoppa i formar. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelflarn. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept