Äppelsangria med apelsin och kanel

5 röster
1 stor kanna
Äppelsangria med äpple, apelsin och kanel
Foto: Stephanie Bjelkstam

Härligt läskande sangria med äpple, citrus och kanel. Slurp!

Visa mer
1 stor kanna

Du behöver

  • 2 röda äpplen, i klyftor
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 3 kanelstänger
  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 flaska ekologiskt rött vin
  • 1 dl brandy
  • club soda
  • is

Gör så här

  1. Skär äpplen i klyftor och apelsin och citron i tunna skivor.
  2. Lägg äppelklyftor, apelsinskivor, citronskivor och kanelstänger i en kanna eller bålskål och fyll på med äppelcider, apelsinjuice, vin och brandy. Låt ev stå i ett par timmar så att smakerna blommar ut.
  3. Precis innan servering, fyll på med is och häll på med önskad mängd av club soda.
3 november 2016

Fler goda recept