Äppelkaksmuffins

Äppelkaksmuffins
Foto: Köket.se

Äppelkaksmuffins

5

6 steg att laga

12 ingredienser

De här är helt ljuvliga muffins som garanterat kommer bli en storfavorit - gillar du äppelkaka är dessa mitt i prick!

Servera tillsammans med en god kopp te.

Ingredienser

Muffins

  • 2 dl rörsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1,75 dl mjölk
  • 2 äpple, skalade och delade i småbitar
  • 3 msk strösocker
  • 3 tsk malen kanel
  • 75 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl rörsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt och smält smöret.
  2. Tillsätt först försiktigt de torra ingredienserna i äggsmeten och sedan det smälta smöret och mjölken.
  3. Skala äpplena och skär dem i små tärningar och blanda dem i sockret och kanelen.
  4. Gör toppingen genom att smälta smör och blanda ner havregryn och socker.
  5. Fyll muffinaformarna till hälften med smet och tryck sedan ner äppelbitarna i smeten. Toppa varje form med havresmulet.
  6. Grädda mitt i ugnen på ca 175°C i 12-15 minuter.