Rivet äpple i degen gör brödet saftigt och välsmakande. Lika gott som dessert eller till en kopp te eller kaffe.
Ingredienser
1 äpple
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
0,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
0,5 tsk salt
75 g smör
1 ägg
Till servering:
grädde, vispad
äppelchips
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Riv äpplet grovt. Blanda samman mjölsorterna, socker, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt smöret i små tärningar och fördela fettet i mjölet.
Tillsätt ägg och äpple, och forma snabbt till 12 platta bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter, eller tills bröden har fått fin färg och är genomgräddade.
Låt bröden svalna och servera med grädde och äppelchips.