Äppel- och vinbärspaj

Äppel- och vinbärspaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppel- och vinbärspaj

0

3 steg att laga

7 ingredienser

En trevlig kombination. Pajen är också vacker att se på.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • ca 3 äpple, i klyftor
  • 2-3 dl röda vinbär
  • ca 2 dl röd vinbärsgelé
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vatten och lägg den i kylen 1 timma. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa runt kanten. Grädda i 10 minuter.
  2. Ta bort folien. Lägg ut äppelklyftorna. Grädda klart i 15-20 minuter.
  3. Smält gelén och pensla över äpplena medan de är varma. Lägg på vinbären när pajen kallnat.