Apelsinkakor med ingefära

Apelsinkakor med ingefära
Foto: TV4
Richard Herrey
Richard Herrey

Apelsinkakor med ingefära

Av: Richard Herrey

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

25 m

Snittar med smak av ingefära och apelsin.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta fram en smidig deg.
  3. Halvera degen och forma till två rullar. Lägg rullarna på ett bakplåtspapper och platta ut dem lite.
  4. Grädda i 10-12 minuter.
  5. Låt svalna i ca 1 minut och skär sedan kakorna diagonalt.