Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Apelsinfisk
Foto: TV4
Apelsinfisk
Betyg: 4 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Köket.se
8
ingredienser
Fint en sommardag.
Ingredienser
portioner
ca 800 g flundra, (spätta eller annan fisk), filéer
salt
peppar
ströbröd
vetemjöl
1 tsk salvia
2 apelsiner
persilja, hackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda ströbröd, vetemjöl och salvia på en tallrik. Salta fisken och vänd den i paneringen. Låt den vila en stund.
Pressa saften ur 1/2 apelsin och skär resten i skivor.
Stek fisken i smör ett par minuter på var sida. Lägg upp på fat, slå pressad apelsin över den varma fisken. Garnera med persilja och apelsinskivor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut