Färska päron i portvin

Foto: TV4
Färska päron i portvin
11 ingredienser
Färska päron i portvin, serveras med vit chokladcrème och blåbärssurprise.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Portvinskokta päron
- 2 dl Portvin Grådask
- 1 dl vatten
- 3 päron, klyftade
- 2 dl brunt Socker
Chokladdoppade blåbär
- 2 dl färska blåbär, stora
- 1 dl mörk chokad, pellets av
Blåbärssurprise
- 1,5 dl vispgrädde
- 100 g vit bakchoklad
- 6 äggvitor
- 1 dl rysk yoghurt
- 2 dl vitt socker
Gör så här
Portvinskokta päron
- Koka vattnet, det bruna sockret och portvinet.
- Skala och skär päronen i klyftor och låt det koka tills de är mjuka.
- Låt dem sedan svalna i spadet, gärna i kylskåp i 2 dagar.
- Tag fram dem i tid innan servering, de är godare rumsvarma.
Chokladdoppade blåbär
- Smält den mörka chokladen i vattenbad och lägg försiktigt ned blåbären (4-5 st/person) i den smälta chokladen.
- Lägg blåbären på ett kallt fat och låt de svalna.
Blåbärssurprise
- Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda den med den vispade grädden.
- Vispa äggvitor och vitt socker till ett hårt skum.
- Mosa de resterande blåbären med en mixer och blanda försiktigt ihop yoghurten, blåbärsmoset och äggviteskummet.
- Kör blandningen i glassmaskinen. Dekorera surprisen med de chokladdoppade blåbären.