Midsommarens sillsallad

Midsommarens sillsallad
Foto: Martin Skredsvik

En sommarvariant av julens populära sillsallad. /Anna och Ulrika

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Sillsalladen är hämtat ur boken

Mat i blomstertid

.

5 augusti 2010

Du behöver

  • 8-10 st färska rödbetor
  • 4 st färskpotatisar, kalla, kokta
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st grönt äpple
  • 6 st stora filéer matjessill
  • 0,5 dl kapris
  • 2-3 dl gräddfil
  • Färskriven pepparrot, efter smak
  • salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten i cirka 20 minuter beroende på storlek.
  2. Häll av vattnet och låt dem svalna.
  3. Skiva rödbetor, potatis, lök, äpple och sill och lägg upp det snyggt om vartannat på ett fat.
  4. Strö över kapris.
  5. Servera med gräddfil smaksatt med färskriven pepparrot och lite salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept