Fredags-toddy!

6 röster
Fredags-toddy!
Foto: Jenny Grimsgård

När vi var små dracks det äggtoddy i tid och otid. Så fortsötsuget tog fart så rafsades det fram ägg, socker och en visp.Vart tog äggtoddyn vägen? Den är ju fantastisk! Nej, dags att damma av toddyvispen och köra i gång igen. Vi fiffar till toddyn lite extra genom att toppa den med vispad äggvita. /Husmorsorna

Receptet är hämtat ur boken Fredagsmys

Visa mer

Du behöver

Själva toppingen

  • 4 äggvitor
  • 4 tsk socker

Själva toddyn

  • 4 äggulor
  • 8 msk strösocker
  • 8 cl mörk rom (om ni är vuxna människor, annars skippar ni detta och går vidare i livet och receptet!)

Gör så här

  1. Fram med elvispen och vispa, vispa, vispa toppingen till ett hårt skum.
  2. Ner med toddyingredienserna i en annan bunke, vispa till en ljusgul, slät, tjock röra. Smaka av. Mmmm.
  3. Ner i vackra glas och på med topping.
18 augusti 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept