Chocolat Creamdream pie
Chocolat Creamdream pie
14 ingredienser
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så ska du göra denna extravaganta paj med choklad. En totalupplevelse för både öga, gom och själ. /Husmorsorna
Receptet finns med i Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal:
- 1 dl kakao
- 350 g digestivekex
- 100 g smör, smält
Fyllning:
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl grädde
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g smör
- 3 msk ev konjak
Topping:
- 4 äggvitor, stora
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Pajskal
- Mixa kakao, kakor och smör till en grynig massa, mums, bara godsaker. Tryck ut degen i en springform och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter.
- Grädda den i 20 minuter i 200° och ställ den sedan åt sidan för att svalna och fundera över livet. Under tiden gör du förstås chokladfyllningen!
Fyllning
- Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock.
- Dra den av spisen och blanda ned chokladen, lite i taget och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också, om du vill. Mums, mums. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.
Topping
- När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt i minst 2 timmar för att krämen ska stelna (hit kan du förbereda om du vill vara ute i god tid inför partaj).
- Precis innan servering vispar du toppingingredienserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan.
- Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen men passa noga, noga. Marängen ska bara bli lite brun på topparna. Välkommen till himmelriket.