• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Raffiga rosmarinäpplen

3 röster
4
Raffiga rosmarinäpplen
Foto: Jenny Grimsgård
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen, urkärnade och skurna i skivor
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk rörsocker
  • färsk rosmarin
  • 1 salt [ca 0,25 krm]
  • skvätt grädde

Till servering

  • Vanilglass
  • ev muskot

Gör så här

  1. Kör så det ryker! Smält smöret i stekpannan.
  2. När det är gjort puttar du ner äppelskivorna och strör över sockret, så där gottigott så det bränns och smälter lite.
  3. En pytteliten nypa salt också gör susen.
  4. Vänd på äpplena och så här håller du på tills alla äppelskivor är stekta och klara.
  5. Då slänger du ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låter det rassla till lite och sen på med grädden.
  6. Låt den få ett uppkok så det hela bli så där underbart koligt.
  7. Ja sen häller du kolagottet över äpplena och avnjuter med lite vaniljglass.
1 december 2010