Kokt fisk med äggsås

7 röster
25 min
3-4

Det här kan jag längta efter - kokt fisk med äggsås är en riktig husmansklassiker. /Anette Rosvall

Se fler recept från

Husmorsorna


Visa mer
25 min
3-4

Du behöver

Fisk

  • 500 g hoki
  • saltat vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger

Äggsås

  • 1,5 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 3 msk grädde
  • 4 ägg, kokta och finhackade
  • Salt,
  • Örtsalt
  • vitpeppar
  • lite socker
  • persilja

Morotssallad

  • 4 skalade grovt hackade morötter
  • 0,5 pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • Örtsalt och lite sambal

Tillbehör

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då!
  2. Såsen gör som så att du smälter smöret och rör ner mjölet. I med buljongen, om den är varm, tar du lite i taget och sipar glatt bort klumpar däremellan. När den är len börjar du krydda. Smaka av, åh, den ska vara sötsalt och len. Sen på med grädden. Sist persilja och ägg!
  3. Njut detta med kokt potatis och morotssallad.
25 oktober 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept