Mjukglass med banantopping
Mjukglass med banantopping
8 ingredienser
Egen mjukglass är en höjdare. Antingen gör du en klassiker, vaniljmjukglass med chokladsås. Eller så gör du en ny klassiker, chokladmjukglass med bananromtopping. Hisnande gott. Och detta kan du lätt göra även om du bara har raggsockor i skallen. /Emma Hamberg
Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på
.
Ingredienser
Mjukglass
- 3 dl vispgrädde med chokladsmak
- 1-1,5 l mörk chokladglass
Banantopping
- 1 banan, skuren i småbitar
- 1 msk mörk rom
- 1-2 msk limefrukt, pressad
- 2 msk florsocker
- 1 tsk choklad och chilikrydda
- 0,5 krm salt
Gör så här
Mjukglass
- Vispa grädden hårt och vispa sedan ner glassen. Vispa inte för mycket när du blandar glass och grädde, då blir det bara en enda sörja. Nej, ett snabbt litet visp så det blir mjukt bara! Klart!
Banantopping
- Rör om allt och smaka av…. Mmmmm.
Vid servering
- Lägg nu glassen i eleganta glas och toppa med bananröran.