Saltbakad potatis med grillad fläskkarré

Foto: Björn Tesch
Saltbakad potatis med grillad fläskkarré
19 ingredienser
Saltbakad potatis med grillad fläskkarré från Roslagskött, persiljesmör, vitlökssås och tomatsalsa. En festlig rätt med potatis att bjuda vänner på.
Ingredienser
- 600 g färskpotatis
- grovt salt
- 600 g fläskkarré
- salt
- peppar
- 100 g smör
- 1 knippe persilja
- 1 klyfta vitlök
- salt
- 2 dl crème fraîche
- 2 klyftor vitlök, finrivna
- salt
- svartpeppar
- 4 tomater, röda
- 1 rödlök, hackad
- 1 knippe koriander, grovhackad
- salt
- peppar
- olivolja
Gör så här
- Täck potatisen med grovsalt, baka i ugn på 200 grader tills den är klar, cirka 20 min.
- Krydda och bryn fläskkarrén och baka på 90 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Skiva upp och grilla.
- Hacka persilja och mixa med vitlök och smör. Smaka av med salt.
- Smaka av creme fraichen med salt, peppar och vitlök.
- Hacka allt till tomatsalsan, smaka av med salt, peppar och olivolja.