Älggryta med svamp och jordärtskocka i tryckkokare

Älggryta med svamp och jordärtskocka i tryckkokare

Av: Andreas Hedlund

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g grytbitar av älg (eller grytbitar av nöt)
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 2 morötter, skurna i stavar
  • 4 jordärtskockor, skurna i klyftor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dl svamp, blötlagd och torkad
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk köttbuljong
  • salt
  • olja, att bryna i
  • majsstärkelse, utrört i vatten

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja, tillsätt alla ingredienser utom maizena. Grundsalta. Koka i tryckkokare i 30 min, lätta på trycket, smaksätt och red av till önskad konsistens.
  2. Utan tryckkokare:
  3. Bryn köttet, koka i vatten och vin med kryddorna tills det börjar bli mört, ca 1 timme. Lägg i grönsakerna, koka färdigt, red av och smaksätt.