Skaldjursspaghetti
Skaldjursspaghetti
11 ingredienser
Skaldjursspaghetti med kantarell och tomatbuljong.
Ingredienser
- 400 g spagetti, torkad
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 spansk peppar
- 0,5 dl olivolja
- 4 tomater
- 2 msk kantarellfond
- 1 dl persilja, hackad
- 200 g räkor skuret i mindre bitar (eller köttet från en hummer)
- 2 msk färsk dragon, hackad [1 tsk torkad]
- salt
Gör så här
- Börja med att koka upp vatten till spagettin.
- Gör under tiden pastasåsen.
- Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
- Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
- Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
- Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
- Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
- Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
- Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
- Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
- Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt surdegsbröd.