Köttbullar med kantarellsås
Köttbullar med kantarellsås
17 ingredienser
Köttbullar som serveras med en god kantarellsås.
Smaka av såsen med 1 msk svartvinbärsgelé!
Ingredienser
Köttbullar
- 500 g blandfärs
- 0,5 dl havregryn
- 1 dl vatten
- 2 msk schalottenlöksfond
- 1 gul lök, hackad
- 1 ägg
- 0,5 dl persilja, hackad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar, nymalen
Sås
- 200 g kantareller
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- 2 msk Kantarellfond
Gör så här
Köttbullar
- Blötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser.
- Blanda inte färsen för länge så den blir för trådig.
- Forma köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.
- Stek klart i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter så att de blir genomstekta.
Sås
- Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan.
- När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde.
- Låt koka upp och sjud såsen i cirka 5 minuter.
- Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé.