Grillad biff med potatisgratäng

Grillad biff  med potatisgratäng
Foto: Ps matsal
André Wessman
André Wessman

Grillad biff med potatisgratäng

4

13 ingredienser

Grillad biff med kantarellpotatisgratäng och kålrabbi.

Ingredienser

  • 700 g biff
  • 1 msk svartpeppar, grovmalen från kvarn
  • 1 msk havssalt
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 msk färsk rosmarin, grovhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 400 g potatis
  • 400 g kålrabbi
  • 200 g kantareller
  • 2 msk Kantarellfond
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en vid gryta. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva potatis i 5mm och kålrabbin i ca 3 mm tjocka skivor.
  3. Koka upp skivorna i gräddmjölken och smaksätt med salt och peppar och kantarellfonden.
  4. Skär kantarellerna i bitar och låt de puttra med.
  5. Fördela i portionsformar och låt det gå färdigt i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
  6. Värm grillen.
  7. Mortla samman peppar, rosmarin, citronskal och salt.
  8. Ta ut biffarna så att de har en rumstemperatur gnid in kryddblandningen.
  9. Grilla de till en innertemperatur på 56 grader så blir den medium.
  10. Servera den med gratängen och en härlig grönsallad.