• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Salta drinktilltugg

Salta drinktilltugg
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Salta drinktilltugg

4 steg att laga

15 ingredienser

Snabbt och gott!

Ingredienser

  • smördegsplattor, köpta
  • ägg, till pensling
  • sesamfrön
  • svarta oliver

Laxfyllning:

  • rökt lax (hackad)
  • färsk pepparrot, riven
  • rödlök, hackad
  • mald peppar
  • ost, riven
  • kvarg

Ostfyllning:

  • parmesanost
  • grönmögelost
  • kesella gräslök
  • ost, riven
  • mald peppar

Gör så här

  1. Kavla ut smördegen till 2-3 mm tjocklek.
  2. Laxfyllning: Blanda ingredienserna och lägg ut massan som en korv på smördegen. Rulla ihop. Skär i 2 cm tjocka bitar. Pensla med ägg och strö sesamfrön ovanpå.
  3. Ostfyllning: Blanda ingredienserna och stryk ut massan på smördegen. Rulla ihop som till en bulldeg och skär tunna sivor. Lägg en liten svart oliv i mitten.
  4. Baka lax- och ostrundlarna i 200 grader tills de har fått bra färg.