Apelsinmarmelad med ingefära
Apelsinmarmelad med ingefära
5 ingredienser
9h 10 min
En frisk och syrlig marmelad som passar bra tillsammans med en god, lagrad ost och ett gott bröd.
Ingredienser
- 0,5 kg apelsin
- 4 dl vatten
- 0,5 kg strösocker
- 1 tsk citronsyra
- 1 msk ingefära, riven
Gör så här
- Tvätta och skrubba apelsinerna väl. Klyfta dem och skiva sedan klyftorna i 5 millimeters tjocka skivor. Ta tillvara på kärnorna, de är rika på pektin och packa in dem i lite gasväv.
- Lägg apelsinerna och kärnorna i en stor gryta med vatten över natten.
- Koka apelsinerna och kärnorna under lock i cirka 40 minuter. Tag upp kärnorna och rör ner sockret. Koka kraftigt utan lock i ytterligare 15 minuter. Skumma av marmeladen med en hålslev.
- Tillsätt citronsyran och ingefäran och häll över i väl rengjorda burkar. Förvara kallt och mörkt.