Rödbetsbiffar med getost

Rödbetsbiffar med getost
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Rödbetsbiffar med getost

27

10 ingredienser

30 min

Getosten passar perfekt med rödbetorna i biffarna och den salta gurkan.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g färdigkokta rödbetor
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar, kokta
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i (eller margarin)
  • 4 skivor getost
  • 1 knippe basilika
  • 4 saltgurkor

Gör så här

  1. Riv ner och blanda de kokta rödbetorna och potatisen i en bunke. Skala och finhacka löken och blanda i. Tillsätt ägget och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör eller margarin. Forma röran till biffar och stek på medelvärme.
  3. Skär saltgrukan grovt och servera med biffarna tillsammans med getosten.