Fisk i folie
Fisk i folie
8 ingredienser
1h 35 min
Doftande foliepaket med fisk, tomater och örtkryddor serverad med nykokt potatis.
Ingredienser
- 600 g torsk (eller sej eller kolja)
- 2 dl soltorkade tomater
- 1 dl olivolja
- dill
- färsk dragon
- salt
- svartpeppar
- 600 g potatis, gärna med skal
Gör så här
- Börja med att blötlägga tomaterna i vatten 1 timme.
- Skär fisken i fyra bitar och lägg varje bit på att ark aluminiumfolie.
- Skär sedan tomaterna i fina strimlor. Fräs dem i olivolja och tillsätt dill och dragon.
- Salta och peppra fisken. Fördela tomatröran och oljan över de fyra fiskbitarna.
- Förslut fisken noga i foliepaket.
- Skrubba potatisen väl och lägg den i en vid kastrull med vatten som nästan täcker potatisen. Salta. Placera foliepaketen ovanpå och koka alltsammans i cirka 20 minuter.