Friterade bananer

Friterade bananer
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Friterade bananer

19

9 ingredienser

15 min

Servera med varm sirap och gräddglass!

Ingredienser

portioner4
  • 4 bananer
  • 4 äggulor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 äggvitor, vispade
  • olja, till fritering
  • 2 dl sirap
  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda äggulor, vin, socker, mjöl och äggvitor i en skål eller bunke.
  2. Skala bananerna och vänd dem i smeten.
  3. Hetta upp olja till cirka 180 grader. Fritera bananerna i 4-5 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
  4. Servera bananerna varma med vaniljglass och varm sirap.