Gräddglass med whiskysmak

Gräddglass med whiskysmak
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Gräddglass med whiskysmak

5

6 ingredienser

4h 30 min

Krämigt gräddig glass med smak av Whisky! Mmmm...

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk smakrik whisky

Gör så här

  1. Häll mjölken och sockret i en kastrull och lägg i vaniljstången. Koka upp och låt stå på svag värme i 15 minuter.
  2. Vispa äggulorna i en skål. Koka upp sockerlagen igen, ta ur vaniljstången och häll den kokheta lagen under kraftig vispning i skålen med äggulorna.
  3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den under vispning på svag värme till dess den tjocknar något (tre till fyra minuter). Häll krämen i skålen igen och vispa lätt tills den svalnat. Tillsätt whiskyn.
  4. Vispa grädden tjock och blanda i krämen. Kyl först i glassmaskin eller fyll direkt i en låg form och ställ in i frysen. Ta ut glassen när den hårdnat och servera.