Gräddglass med whiskysmak
Gräddglass med whiskysmak
6 ingredienser
4h 30 min
Krämigt gräddig glass med smak av Whisky! Mmmm...
Ingredienser
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 3 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk smakrik whisky
Gör så här
- Häll mjölken och sockret i en kastrull och lägg i vaniljstången. Koka upp och låt stå på svag värme i 15 minuter.
- Vispa äggulorna i en skål. Koka upp sockerlagen igen, ta ur vaniljstången och häll den kokheta lagen under kraftig vispning i skålen med äggulorna.
- Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den under vispning på svag värme till dess den tjocknar något (tre till fyra minuter). Häll krämen i skålen igen och vispa lätt tills den svalnat. Tillsätt whiskyn.
- Vispa grädden tjock och blanda i krämen. Kyl först i glassmaskin eller fyll direkt i en låg form och ställ in i frysen. Ta ut glassen när den hårdnat och servera.